Kawan - Kawan jeBateja

Thursday, August 19, 2010

Tahu Tak Ini Apa..??

Korang taw menda alah ni.......bukan jugak SeRBUK AGAR2...Ini ialah GDL atau GLUCONO DELTA LACTONE. Bahan ni digunakan dalam Tau Foo Fa...so semalam dah belaja cara2 buat dari anak buah...so now carii bahan2 nak buatnya pula. Serbuk ni perlu ada dan ia berharga rm1.60 untuk 300gram. Terima Kasih kepada Raja Norhasli atas resepi Tau Foo Fa nya.....

8 comments:

mAr@ZiEy said...

Parents den tau buat tau foo fa..coz dlu pernah jual kat pasar tani..hehehe..kalau nak ikutkan serbuk tu kene ade sukatan ngan air soya..then bile bikin ianya keras dgn chantek pun ade taktik..tp den tak reti nak buat..tau tgk je..hehehe

jeBateja said...

Alaaaa...apsal hang tak reti...??..tak pe den nak cuba try test dulu....ahakz

HonEyBuNNy said...

ooooo itu macam eh...baru tahu...hehehhehe.nanti sy wat tau foo faa...sy beli eh..hehehh

jeBateja said...

HONEY - kita pun baru taw...ahakz...err.nak beli ke...nak buat ni,,,,,????

HonEyBuNNy said...

buat la...hehehhe..mai antr kt uia...hahahha

jeBateja said...

hantau UIA...boleh...boleh....err...UIA tu apa..?...ahakz

Amanda Suria said...

Nanti dah buat..kongsi kat sini tau...

jeBateja said...

dah buat....tak jadi....ahakz

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin