Kawan - Kawan jeBateja

Sunday, August 22, 2010

Menu Puasa ke 11...

Hah ini kuih My wife buat...puasa ke 11 ni lebih kepada tradisional sket. Kuih ni namanya Cik Mek Molek. Tak taw kenapa kuih ni nama macam tu....tenguk tak de plak molek. Awas ketika memakannya kerna di dalamnya ada gula cair...salah ngap...maka akan tertumpah lah ia. Dalam kes aku...air gula terkeluar sampai kena sofa.....BULAT mata wife aku melihatnya....ahakz....

Sebagai seorang yang lahir di Pahang maka ikan patin masak tempoyak adalah wajib bagi wife. Den dulu tak suka ikan patin...lembik semacam je. Now dah suka dah...ahakz...

Pajeri nenas ni wife jarang buat. Tapi den suka sangat sebab ada rasa masam2 sket...ahakz. err...terliur plak ni....

10 comments:

ezzu said...

bestnye menu2 nie....
buatkn aku terliur jer...hhehehehe...

madihahzubir said...

pandai ur wife masak ikan patin tempoyak tu. nampak menyelerakan. aum aum~

jeBateja said...

EZZU - mmg niat nak bg hang terliur pun...hah...pi le buka pose...wakakakakaka

jeBateja said...

MADIHAH - errr..pandai erk....tak salah pilih le teman erk....ahakz

HonEyBuNNy said...

ohhh yg tu ka kueh cik mek molek...cek baru tahu..yala...sblm neh asyik tau juai tudung ja..heheh

nurulramizah said...

bijan nak kuih cik mek molek
kat shah alam xjumpeee
nak bijan
huhuhuu

jeBateja said...

HONEY - hang tak taw ka...dulu2 cheq pun tak taw gak...dah selalu wife buat....cheq dah taw....ahakz

jeBateja said...

MIZAH - hang peminat kah...awat hang tak mai sini ari tu....leh makan puas2...ahakz

~ceRRy beRRy~ said...

amboiii...
mcm2 wife dia masak bulan puasa ni ek...

suaminya tlng kat dapur tak? =P

jeBateja said...

Ahakz...amboi2...hang ni...sape tak sayang bini oiiiii.....

Masa ni cheq mmg tak turun dapuq sebab letih....keja malam pastu sakit kepala....

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin