Kawan - Kawan jeBateja

Tuesday, August 17, 2010

Siap Sedia...UPDATE...


Petang ni menu berbuka bagi family Pak Jebateja salah satunya ialah Siakap 3 Rasa. Oleh kerana hari ni masih bercuti...maka masak memasak adalah tugas sementara si jebat.

Bahan-bahannya seperti Cili Bengala Hijau dan Merah, Putik jagung, bunga kobis, karot, daun limau purut, perencah tomyam dan yang tidak kelihatan ialah Sos Cili dan Cili Giling.

Antara bahan-bahan yang telah dipotong-potong...

Ini ikan Siakap, stand by nak di goreng. Tapi petang2 sket laaa...kalau goreng awal2 kang LEMAU plak....errr...leh LEMAU ke...??...Ahakz

Hah ni hah...dah siap...dah siap masak dalam pukul 6.30pm tadi....ahakz

6 comments:

madihahzubir said...

Punya la semangat scroll down nak tengok ikan tu. Last-last ikan tabur kunyit je ada. Cih !

jeBateja said...

Alahai...dah ada dah hah....petang tadi baru siap arrrr....ahakz

HonEyBuNNy said...

masak sendri or wife neh??wahhhh...sedap gila neh..menariknya...

jeBateja said...

HONEY - ini satu2 nya lauk yang den leh masak....kalau lain selain ini...hampeh...ahakz

HonEyBuNNy said...

wahhh..ok la tu...sedapppp...

jeBateja said...

pulak...hang ni...lom rasa mana taw sedap....adehhhh

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin