Kawan - Kawan jeBateja

Saturday, August 28, 2010

Resepi Untuk Madihah...

Wokayz...ini gambo kuar sekali lagik tapi kali ni dengan resepi nya. Tah apa nama makanan ni pun aku tak taw. Resepi ni di rekwes oleh MadihahZubir...dalam ruangan komen di post aku Menu Puasa ke 17. So wife aku ada kat sebelah ni masa aku post resepi ni....

Bahan2 :-
- Beli pisang macam kat atas tu - sorry tak taw nama pisang ni.
- Roti - aku guna Gardenia ( roti Sandwich )
- Telur Ayam - 2biji
- Esen Vanilla
- AisKerim perasa Vanilla

Cara-cara membuatnya :
1. Pisang tu kena buang kulitnya. Melainkan korang tak suka membazir. ( pssttt...kulit pisang letak kat pokok bunga..nanti bunganya cantik )
2. Roti buang tepi2nya...yang macam kerak tu.
3. Bancuh telur dengan esen vanilla.
4. Ambil sedikit bancuhan telur letak kat tepi Roti ( umpama gam sebab nak gulung roti dengan pisang )
5. Letak pisang kat roti dan gulung.
6. Celup Gulungan Roti Pisang pas tu goreng seikhlas rasa. jangan sampai hangit.
7. Tos kan minyak.
8. Letak atas pinggan bersama aiskerim vanilla
( aiskerim vanilla sahaja yg sesuai..perasa lain...tak boleh blah...)
9. Selamat mencuba....ahakz
-

6 comments:

HonEyBuNNy said...

Nyum2...balik nak wat la...lupa hal tudung jap..heheh

jeBateja said...

HONEY - nak balik...? balik mana..? hang mana leh balik....raya kat UIA tu jer....ahakz

madihahzubir said...

oh, sonang je ! balik ni bole tunjuk skill pada mak mertua ni. ahahahha !

wahida said...

bestnyer...pandai hang!! balik ni nak try la...tq jebat!!

~ceRRy beRRy~ said...

vahhhh...
mcm ais krim goreng tp guna pisang...
vahhhhh lagi! ;)

jeBateja said...

Madihah...pehhh siap nank nunjuk kat mak mertua tu.....bertambah sayang lah orang tua tu.....ahakz

WAHIDA - sama2 geng...selamat mencuba...

CERRY...ia ke cerry....mcm tu le rasanya erk...errr....terliur plak...

Post yang lain...

Blog Widget by LinkWithin